Misiunea personala

01.05.2020

Conform stiintei ayurvedice, Dumnezeu nu-i arunca pe oameni cu prastia prin lume la intamplare, ci fiecare se naste in locul optim, in mediul potrivit si cu o menire unica, intentionata sa serveasca binele cel mai inalt al intregii creatii.
De aceea oamenii se si nasc atat de diferiti. Chiar si intre gemeni identici exista diferente, uneori foarte subtile in plan fizic, insa semnificative in plan spiritual.

Binecunoscutul principiu universal valabil spune ca in natura nimic nu se pierde, totul se transforma. Adevarat. Insa aceasta transformare perpetua nu se petrece la intamplare, ci conform intentiei unei inteligente/constiinte universale de a servi intregul din care facem toti parte.

Inteleptii care au sintetizat preceptele ayurvedice ne invata ca pentru orice intrupare exista un blueprint spiritual pe care sufletul il aduce in materie in momentul unirii spermatozoidului cu ovulul. Altfel spus, treimea universala in manifestare umana particulara (energia tatalui, energia mamei si sufletul) organizeaza materia in forma viitorului copil. Asta explica si de ce, intr-o familie, unde materialul genetic al tatalui si al mamei sunt identice pentru toti copiii, oricum fiecare copil evolueaza diferit.
Acelasi material genetic, aceeasi educatie, aceeasi mancare, etc., si totusi evolutie personala total diferita. Tocmai pentru ca sufletul fiecaruia se intrupeaza cu o misiune (sau mai multe) personala unica, pe care numai el/ea o poate indeplini.

Unii oameni sunt atat de norocosi, sau atat de prezenti si constienti, incat stiu inca din copilarie ce vor sa faca, la ce sunt ei cei mai buni si care este drumul care li se potriveste lor cel mai bine. Acestia sunt - spre exemplu - persoanele care spun ca nu simt ca au muncit vreodata si ca profesia lor este pasiunea si bucuria lor.

Pentru cei (destul de multi) care nu se incadreaza in aceasta categorie, este de mare ajutor sa inteleaga cu ce dosha (tipologie minte-corp) s-au nascut. Odata constientizata aceasta harta unica de evolutie si implinire personala, deciziile sunt mult mai usor de luat - fie ca este vorba despre alegeri mici din viata de zi cu zi, sau despre pasi importanti, cu urmari serioase asupra calitatii vietii intregii familii.

Daca vrei sa-ti afli dosha si alte informatii despre sanatate si bunastare, vino la evenimentele oferite online de AYURVEDA Romania