Caz: Probleme in viata de cuplu.

01.07.2020

Caz: Cuplu Vata-Kapha cu viata sexuala dezastruoasa.

De foarte multe ori, cei care incep sa studieze Ayurveda sau apeleaza la un Ayurveda-coach, sunt uimiti sa observe cat de mici si simpli sunt pasii de urmat pentru a obtine schimbarile pe care si le doresc.

In acest caz, problema o reprezenta diferenta semnificativa de ritm dintre cele doua tipologii. Persoanele cu predominanta Vata-dosha se misca mult, repede, uneori chiar excesiv sau haotic si isi consuma cu repeziciune rezervele de energie. De obicei merg la culcare devreme sau adorm la tv., cinema, etc. :)

Persoanele cu predominanta Kapha au rezerve foarte mari de energie, pe care de altfel o si conserva constant, adica se misca - vorbesc - actioneaza doar daca trebuie si cu cel mai mic consum de resurse posibil. De aceea, de multe ori, nu sunt deloc obosite in a2a parte a zilei si pot fi active pana la ore tarzii.

Daca in cuplu sunt ambele tipologii, exista pericolul unei desincronizari totale de ritm sexual. Unul este gata de "actiune" cand celelalt vrea doar sa doarma.
Asta fara sa mai mentionam si limbajele diferite de iubire ale celor 2 tipologii minte-corp.

In cazul cuplului din acest exemplu, lucrurile s-au ameliorat semnificativ dupa ce partenerul Vata a inceput sa practice Yoga Nidra (somn constient) in timpul zilei, astfel incat sa-si refaca rezervele de energie si sa nu fie epuizat seara; iar partenerul Kapha a inceput sa se trezeasca in perioada Pitta a diminetii (adica inainte de ora 6.oo). Pasii urmatori au fost mici ajustari in dieta si alegerea unor forme de miscare care sa-l sprijine pe fiecare partener in mod adecvat.

Ai si tu o situatie provocatoare sau problematica in viata ta de cuplu? Ia legatura! Solutiile pot fi mult mai simple decat te astepti.